AllesRecht

Al het kromme rechten

Achtergrond

Allesrecht is meer dan een naam. Het geeft ook de betrokkenheid aan van de mens achter de naam. Tijdens de studie al heel actief in de Rechtswinkel in Zeist. Na de studie bevlogen advocaat. Voortdurend op zoek naar de mogelijkheid, in elke zaak, om alles recht te zetten. Nog steeds er van overtuigd, dat het Recht het waard is om nagestreefd en nageleefd te worden. Daarom nog steeds, blijvend, die niet aflatende ijver om mensen, die daartoe niet zelf in staat zijn, bij te staan bij het oplossen van hun rechtsproblemen; daarbij ook de sociale aspecten niet uit het oog verliezend. Dezelfde ijver is er ook om bedrijven met juridische problemen te adviseren. En eventueel voor deze personen of bedrijven te procederen, indien overleg met de wederpartij, geen minnelijke oplossing biedt. In al die advocatenjaren veel "bijgeleerd", op het vakgebied, maar ook op andere terreinen. Beide aspecten maakten in de loop der tijd de advisering beter en het begrip voor de mensen achter de problemen groter.  

Uiteraard is het voor één mens onmogelijk om Alles recht te zetten. Maar de wil is belangrijk, om voor elke cliënt in elke zaak de onderste steen boven te krijgen en waarlijk Recht gesproken te krijgen. Niet geschoten is altijd mis. Als sportschutter weet ik dat al te goed. Discipline, juist in de sport, is van groot belang. Mede daarom ben ik al vele jaren lid van de Tuchtcommissie van de KNSA. Toen ik stopte met de advocatuur ben ik mij gaan verdiepen in de lokale politiek, werd lid van een nieuwe lokale partij, NieuwDemocratischZeist, en ben nu sinds september 2013 buitengewoon raadslid. De kennis van bestuursrecht, ruimtelijke ordening en omgevingsrecht komt daarbij goed van pas. 

Sinds begin 2015 ben ik bestuurslid van de Swiss Business Club Nederland, mede door mijn betrokkenheid bij Zwitserland en bij de Zwitserse gemeenschap en bedrijven in Nederland. Vanwege deze omstandigheden én talenkennis kan ik personen en bedrijven op dit gebied ook goed van dienst zijn.   

Wat het arbeidsrecht betreft: als advocaat ben ik werkgever én werknemer geweest en kan mij dientengevolge goed verplaatsen in de positie van beide, wat bij het oplossen van arbeidsrechtelijke problemen, ook wat betreft de menselijke, sociale kanten daarvan, zeer nuttig is. 

Elke levensloop is een boekwerk op zich en een website is niet de plaats voor een compleet CV . Toch meen ik bovenstaande summiere vertelling hier op zijn plaats te zijn om u meer duidelijk te maken wie zich achter AllesRecht ophoudt en van wiens inzet u dus (eventueel) gebruik gaat maken.

Graag wil ik u van dienst zijn!      

Carlo A.W.M. Fiscalini,  AllesRecht